Balance Breathing, ademtherapie.

Waarom zou je ademtherapie volgen? Ademen doe je toch vanzelf? Dat klopt helemaal, gelukkig hoef je hier niets voor te doen en is dit een onbewust proces. Toch zijn maar weinig mensen die hun volledige adempotentieel benutten, terwijl hier toch op het gebied van levensvreugde en vitaliteit een hoop winst te behalen is.

Alles is energie, adem is levensenergie.

Energie stroomt dus ook door ons heen. Adem is levensenergie. Door die levensenergiestroom kan je uitdrukking geven aan jouw leven. Jouw “ buiten” wereld is een weerspiegeling van jouw “ binnen” wereld. Dat wat jij meemaakt, beleeft, hoe jij de wereld ziet vertelt iets over jou.

Met onze adem reguleren we onze emoties en worden onze emoties onderdrukt.  Als we geen expressie geven aan onze emoties worden deze emoties vastgezet in ons lichaam. Denk maar eens bijvoorbeeld als je moet huilen en begint te snikken. Je laat het verdriet niet volledig toe en probeert het in te houden, te controleren. Op dat moment adem je niet volledig en wordt het verdriet als het ware vast gezet in je lichaam. Deze vastgezette emoties vormen energieblokkades. Bepaalde gebieden in jouw lichaam krijgen dan geen zuurstof, geen energie.  Onderdrukte emoties zijn dus van invloed op je ademhaling. Maar ook levensovertuigingen, stress, traumatische ervaringen enz.. Welke patronen hinderen jou om vrij en gelukkig te leven/ademen?

Met onze adem zorgen we voor de zuurstof toevoer welke nodig is voor onze het goed functioneren van de cellen in ons lichaam. Als jouw cellen in je lichaam niet voorzien worden van voldoende zuurstof, zullen deze vollopen met afvalstoffen en uiteindelijk zal de cel afsterven. Met als gevolg dat je immuunsysteem verzwakt en je voelt je futloos. Ademen is vooral ook het toelaten en opnemen van de levensenergie. Een goede ademhaling zorgt er voor dat we ons vitaal, energiek, fit en vreugdevol voelen.

Met de Balance Breathing techniek kunnen we vastgezette emoties, energie, integreren en dus helen. Samen met jou maak ik je bewust van welke gedachten je hebt over jezelf, anderen en je omgeving, je relaties met anderen en naar welke doelen je wilt toewerken. We werken samen naar een open en verbonden ademhaling toe, waar negatieve vastgezette emoties kunnen helen. Door het ont-wikkelen van je belemmerende gedragspatronen en overtuigingen kom je steeds dichter bij wie jij echt bent. Je voelt je (weer) energieker, fitter en levenslustiger. Kortom de levensenergie stroomt weer.

De Balance Breathing techniek, is een combinatie van ademwerk, coaching en energiewerk.

Tijdens het consult biedt ik jou een veilige omgeving, waar alles mag “zijn”, zonder oordeel.

Waar kan ik jou mee helpen?

  • Je begeleiden met levensvragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en je ondersteunen bij je heling en groei.
  • Ontdekken wie jouw eigen unieke zelf is.
  • Leren omgaan met HSP (hooggevoeligheid)
  • Als je voortdurend tegen dezelfde uitdagingen in het leven aanloopt.
  • Als je veel in je hoofd zit, veel piekert en het contact met jezelf en/of je lichaam kwijt bent.
  • Als je het gewoon even allemaal niet meer weet en niet lekker in je vel zit.
  • Bij ademhalingsklachten.
  • Voor iedereen die wilt werken aan zijn eigen levenskwaliteit.

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Let wel Ik ben geen arts of psycholoog. Bij ernstige lichamelijke of psychische klachten raadpleeg ik je contact met een arts te zoeken.